Hei

Noe vi kan hjelpe deg med?

Kontakt oss

Carine

Møt våre dyktige ansatte

Operativ leder

- Jeg jobber i dag som Operativ leder i Skan-kontroll. Jeg startet å jobbe i denne stillingen 1. juni 2023, så jeg har ikke vært så lenge i denne rollen.

Jeg trives utrolig godt, og jeg liker å kunne bli utfordret og utvikle meg som vekter og ikke minst som en leder. Jeg har personalansvar for en del vektere, noe jeg ikke hadde da jeg jobbet som objektleder.

Hvor i landet jobber du?

Jeg jobber i Oslo og i avdelingen som heter Uniformert kontroll. Avdelingen består av en et større antall vektere som bruker uniform under arbeidsdagen. Majoriteten av kundene er i Oslo og omegn. 

Hvor lenge har du jobbet i Skan-kontroll?

Jeg startet i Skan-kontroll 7. oktober 2021, så jeg har jobbet som vekter i snart 2 år.

Hvorfor søkte du jobb i Skan-kontroll?

Jeg startet å jobbe i Kiwi som 15 åring i 2015. Her møtte jeg mange forskjellige vektere fra Skan-kontroll og jeg husker så godt at de alltid var i godt humør når de stakk innom. Uansett hvor mye de hadde å gjøre, så tok de seg alltid tid til å høre hvordan det gikk og om det var noe spesielt som hadde skjedd i mellomtiden.

Si litt om dine nåværende arbeidsoppgaver. Hvordan er en typisk arbeidsdag?

Jeg jobber i dag som Operativ leder. Jeg startet å jobbe i denne stillingen 1. juni 2023, så jeg har ikke vært så lenge i denne rollen. Men jeg trives utrolig godt, og jeg liker å kunne bli utfordret og utvikle meg som vekter og ikke minst som en leder. Jeg har personalansvar for en del vektere, noe jeg ikke hadde da jeg jobbet som objektleder. Min rolle som Operativ leder vil si at jeg jobber både ute i uniform på et objekt der jeg også har 2 dager i uken som operative dager, noe som vil si at jeg besøker mine andre objekter, følger opp mine ansatte og gir opplæring. Jeg er også med på nyåpninger av nye butikker, og jeg er med på møter med kundene vi har i Skan-kontroll.

Hva er bra med jobben din i dag?

Det jeg liker med jobben min er at ingen dager er like. Alt fra tyveri, nedleggelser, møter og intervjuer.

Noen hendelser som du husker godt?

Det er utrolig mye forskjellig jeg har vært med på. Alt fra tyveri der personer er svært aggressive og politet må bli tilkalt, kverrulerende kunder, slosskamper mellom kunder og til og med førstehjelpssituasjoner.

Jeg husker svært godt en hendelse der en eldre mann hadde fått brystsmerter og lå nede på bakken i en av butikkene på kjøpesenteret. Mannen hadde fått akutte brystsmerter og lå å vre seg selv i smerte. Noen ansatte hadde allerede ringt til ambulansen der de var på vei. Jeg husker jeg satte meg ned ved siden av han der jeg holdt hånden hans i den ene armen og holdt på brystet hans med den andre. Jeg spurte mannen om hva han het og jeg klarte på en eller annen måte å distrahere han bittelitt fra smertene ved å spørre om navnet og forklarte om at det rett og slett kom til å ordne seg. Jeg husker så spesielt godt da han så meg inn i øynene og forklarte at han ikke orket mer for det gjorde så vondt. Jeg holdt han hardere i hånden og forklarte at dette var noe vi skulle klare sammen.

Et par minutter senere ankom ambulansen stedet og de hadde med seg en båre som mannen skulle ligge på. Ambulansepersonellet spurte kunden om navnet hans, men han klarte ikke svare mer på flere spørsmål. Ambulansepersonellet skulle til å løfte han opp på båren og jeg skulle flytte meg så de fikk mer plass å jobbe på, men han holdt meg hard i hånden og sa «ikke slipp meg vær så snill». Jeg holdt fortsatt tak i hånden hans og hjalp ambulansepersonellet med å få mannen opp på båren. Hele veien ut av senteret holdt vi fortsatt hender der jeg gikk ved siden av båren helt ut til ambulansebilen. Vi stoppet opp rett før han skulle trilles inn i bilen der jeg bøyde meg over han og holdt han med begge mine hender. Jeg sa at alt kom til å ordne seg og at han kan stole på ambulansepersonellet. Han bøyde seg litt opp, fortsatt i utrolig store smerter og sa «tusen takk for all hjelpen», så tok han begge mine hender i sine før han ga slipp.

En uke senere kom han tilbake til senteret der han forklarte at han hadde fått en hjerteinfarkt der hele livet stod på spill. Han sa han ble kjørt til sykehuset der det stod et kirurgisk hjerteteam som var klar til operasjon med en gang. Han viste sin takknemlighet og sa jeg burde være stolt over hvem jeg var.

Hvorfor skal man søke på jobb i Skan-kontroll?

Hvis man liker å bidra med å få andre til å føle seg trygge, ha varierende dager og arbeidsoppgaver og man har virkelig lyst til å yte sitt aller beste, så er vekterjobben perfekt for deg. Man lærer så utrolig mye av å jobbe som vekter og jeg merker selv at jeg har utviklet meg både som person og gjennom kunnskap og ferdigheter.

Dette er absolutt en jobb som er så utrolig givende og ikke minst viktig for samfunnet. Det er mange som tror at vektere er for pynt, men hvis man hadde sett hvor mye vi bidrar med i dagens samfunn, så er det mange som hadde endret sin mening. Gjennom denne jobben møter man på utrolig mange forskjellige mennesker og man lærer seg å tilpasse alt fra kommunikasjon til vedkommende, til det å håndtere ulike situasjoner som skulle oppstå.